Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/1103
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМітіоглу, Аліна Іванівна-
dc.contributor.authorMitiohlu, A.-
dc.date.accessioned2020-03-11T09:36:25Z-
dc.date.available2020-03-11T09:36:25Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationМітіоглу А.І. Функціонування гастронімів-лінгвокультурем в сучасній французькій мові : Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня магістр спеціальності 014.02 Середня освіта (мова і література (французька)) / Кер.: канд. пед. наук, доц. Радкіна В.Ф. - Ізмаїл, 2020. - 106 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1103-
dc.descriptionThe desire of modern society to preserve its identity in the context of intercultural policy of European society explains the study of culture as a kind of national code, which contains historical, geographical, socio-political information about the nation and becomes very influential in the scientific world, especially in studies in linguoculture (V. Vorobyov, E. Sepira, V. Vereshchagin, V. Kostomarov, S. Ter-Minasov etc.), ethnopsychology (V. Krasnykh, T. Stefanenko), philology ( A. Solomakha, Y. Lotman, N. Olefirenko, R. Kloter etc.), education (V. Maslov, L. Dandelion, A. Pavlyuk, V. Radkina, T. Symonenko). Gastronomy is certainly an integral part of the nation's culture, it is impossible to study the history of a particular nation without a deep acquaintance with its cuisine, the process of cooking, the traditions of feasts, which in a way reveal the interpersonal relationships between generations as a fixed way of life of a certain people. It explains the relevance of the topic of our research: "Functioning of gastronomic linguocultures in modern French." Qualification thesis consists of an introduction, two sections, conclusions to each chapter and general conclusions, a reference list and applications. The introduction defines the subject and the object of the research, the aim, objectives, scientific methods, hypothesis and novelty, the source base of the research and the practical value of the obtained results. In the first section "The concept of gastronomy-linguoculture in modern scientific research" linguoculture is considered as a carrier of cultural values; the content of gastronomy in the linguocultural space is revealed; an analysis of gastronomy-linguoculture in the context of modern scientific research. The second section "Functioning of gastronomic linguoculture in modern French" provides a classification of gastronomic linguoculture and reveals their functioning in modern French. The third section, "Gastronomy as a Means of Forming Learners' Linguocultural Competence," explains the role of linguocultural competence in learning foreign languages; the content of the integrated lesson "French-Moldovan language" is presented and the results of the experimental work using gastronomic-linguoculture as a means of forming linguocultural competence in the integrated lesson "French-Moldovan language" are presented. The conclusions of the master's thesis reveal the results of theoretical research and its practical testing. The reference list consists of 124 sources, 24 of which are in foreign languages (French, English, Romanian). The thesis is presented on 109 pages.uk_UA
dc.description.abstractПрагнення сучасного суспільства до збереження своєї ідентичності в контексті інтеркультурологічної політики європейського суспільства пояснює дослідження культури як своєрідного національного коду, який містить історико-географічну, соціально-політичну інформацію про націю та стає дуже впливовим в науковому світі, в першу чергу в дослідженнях з лінгвокультурології (В. В. Воробйов, Е. Сепіра, В. Г. Верещагін, В. Г. Костомаров, С. Г. Тер-Минасова та ін.), етнопсихології (В.В.Красних, Т. Г. Стефаненко), філології (А. В.Соломаха, Ю.М.Лотман, Н.Ф.Олефіренко, Р.Клотер та iн..), педагогіки (В.С. Маслова, Л. М. Кульбаба, А. П. Павлюк, В.Ф.Радкіна, Т.С.Симоненко). Складовою культури нації, безумовно, є гастрономія, вивчення історії певної нації неможливо без глибокого ознайомлення з її кухнею, процесом приготування їжі, традиціями застіль, які певним чином розкривають міжособистісні відносини між поколіннями як усталеному життєвому укладі певного народу, що і пояснює актуальність теми нашого дослідження: «Функціонування гастронімів-лінгвокультурем у сучасній французькі мові». Кваліфікаційна робота складається зі вступу, двох розділів, висновків до кожного розділу та загальних висновків, списку джерел та додатків. У вступі сформульовані предмет та об’єкт дослідження, мета, завдання, наукові методи, гіпотеза та новизна, джерельна база дослідження та практична значущість отриманих результатів. У першому розділі «Концепція гастронімів-лінгвокультурем в сучасних наукових дослідженнях» розглядається лінгвокультурема як носій культурологічних цінностей; розкривається зміст гастрономії в лінгвокультурологічному просторі; проводиться аналіз гастронімів-лінгвокультурем в контексті сучасних наукових досліджень. У другому розділі «Функціонування гастронімів-лінгвокультурем в сучасній французькій мові» надається класифікація гастронімів-лінгвокультурем та розкривається їх функціонування в сучасній французькій мові. У третьому розділі «Гастроніми як засіб формування лінгвокультурологічної компетенції учнів» обґрунтовується роль лінгвокультурологічної компетенції у вивченні іноземних мов; наводиться зміст інтегрованого уроку «Французька мова-молдовська мова» та надаються результати експериментальної роботи при використанні гастронімів-лінгвокультурем як засобу формування лінгвокультурологічної компетенції на інтегрованому уроці «Французька мова-молдовська мова». Висновки магістерської роботи розкривають результати теоретичного дослідження та його практичної апробації. Список використаної літератури містить 124 джерел, з яких - 24 іноземною мовою (французькою, англійською, румунською). Загальний обсяг роботи 109 сторінок.uk_UA
dc.subjectгастроніми-лінгвокультуремиuk_UA
dc.subjectгастроніми-антропонімиuk_UA
dc.subjectгастроніми-топонімиuk_UA
dc.subjectлінгвокультурологічна компетенціяuk_UA
dc.subjectgastronomic linguoculturesuk_UA
dc.subjectgastronomic anthroponymsuk_UA
dc.subjectgastronomic toponymsuk_UA
dc.subjectlinguocultural competenceuk_UA
dc.titleФункціонування гастронімів-лінгвокультурем в сучасній французькій мовіuk_UA
dc.title.alternativeFunctioning of gastronomy-linguoculture in modern Frenchuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мітіоглу_А_Кваліф.робота_Магістр.pdfФункціонування гастронімів-лінгвокультурем в сучасній французькій мові2.31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.