Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/2343
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Морару, Богдан Олегович | - |
dc.contributor.author | Moraru, Bogdan | - |
dc.date.accessioned | 2025-06-27T07:55:52Z | - |
dc.date.available | 2025-06-27T07:55:52Z | - |
dc.date.issued | 2025-06-26 | - |
dc.identifier.citation | Морару Б.О. Регіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.). : Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня бакалавр спеціальності 032 Історія та археологія. Освітньої програми : Історія та археологія : історія. Європейські студії / Кер. : докт. іст. н., проф. Циганенко Л. Ф. – Ізмаїл, 2022. – 72 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2343 | - |
dc.description | Summary. The qualification work is dedicated to the study of the regional features of the formation and development of the sugar industry in Ukraine in the second half of the 19th - early 20th centuries. The relevance of the research topic is due to the need for a comprehensive study of the regional development of sugar production in Ukraine during the studying period, as an important aspect of the economic history of Ukraine. Research into the regional specifics of the development of sugar production makes it possible to use obtained experience for further improvement of the modern sugar industry of Ukraine. The purpose of the study is to conduct a comprehensive analysis of the regional characteristics of the formation and development of the sugar industry in Ukraine in the second half of the 19th - early 20th centuries. The first chapter analyses the process of the emergence of sugar making in Ukraine and appearance of the first sugar factories, and identifies the main regions of development of the sugar industry and their specifics. The second chapter highlights the economic development of the sugar industry in Ukraine during the studied period, characterizes the technical equipment of sugar enterprises, and compares the policy of the governments of the Russian Empire and the Ukrainian People's Republic regarding the development of sugar production in Ukraine. The third chapter examines the relationships between participants in sugar production and analyses the formation of new entrepreneurial families and their activities, as well as examines the working conditions of sugar factory workers. The result of the research is a comprehensive coverage of the economic situation of the sugar industry in various regions of Ukraine in the second half of the 19th and early 20th centuries and the role of entrepreneurs and workers in the development of sugar production. | uk_UA |
dc.description.abstract | Анотація. Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню питання регіональних особливостей становлення та розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині XIX - на початку XX століття. Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю комплексного вивчення регіонального розвитку цукрового виробництва в Україні в досліджуваний період, як важливого аспекту економічної історії України. Дослідження регіональної специфіки розвитку цукроваріння надає змогу використовувати отриманий досвід для подальшого вдосконалення сучасної цукрової промисловості України. Мета дослідження полягає у комплексному аналізі регіональних особливостей становлення та розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині XIX - на початку XX століття. У першому розділі аналізується процес зародження цукроваріння в Україні та появи перших цукрових заводів й визначаються основні регіони розвитку цукрової промисловості та їх специфіку. У другому розділі висвітлюється економічний розвиток цукрової промисловості в Україні в досліджуваний період, охарактеризовується технічне оснащення цукрових підприємств, а також співставляється політика урядів Російської імперії та Української Народної Республіки щодо розвитку цукрового виробництва в Україні. У третьому розділі досліджується відносини учасників цукрового виробництва та аналізується становлення нових підприємницьких родів та їхню діяльність, а також розглядаються умови праці робітників цукрових заводів. Результатом дослідження є комплексне висвітлення економічного становища цукрової промисловості в різних регіонах України в другій половині ХІХ – початку ХХ століття і ролі підприємців та робітників у розвитку цукрового виробництва. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | цукрова промисловість | uk_UA |
dc.subject | регіональні особливості | uk_UA |
dc.subject | Лівобережжя | uk_UA |
dc.subject | Правобережжя | uk_UA |
dc.subject | техніка | uk_UA |
dc.subject | обладнання | uk_UA |
dc.subject | урядова політика | uk_UA |
dc.subject | підприємці | uk_UA |
dc.subject | робітництво | uk_UA |
dc.subject | умови праці | uk_UA |
dc.subject | sugar industry | uk_UA |
dc.subject | regional features | uk_UA |
dc.subject | Left-bank | uk_UA |
dc.subject | Right-bank | uk_UA |
dc.subject | machinery | uk_UA |
dc.subject | equipment | uk_UA |
dc.subject | government policy | uk_UA |
dc.subject | entrepreneurs | uk_UA |
dc.subject | workers | uk_UA |
dc.subject | working conditions | uk_UA |
dc.title | Регіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.). | uk_UA |
dc.title.alternative | Regional features of the development of the sugar industry in Ukraine (second half of the 19th - early 20th century). | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 032 Історія та археологія |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота_Морару Б.О..pdf | Регіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.). | 988.29 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.