Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/2343
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМорару, Богдан Олегович-
dc.contributor.authorMoraru, Bogdan-
dc.date.accessioned2025-06-27T07:55:52Z-
dc.date.available2025-06-27T07:55:52Z-
dc.date.issued2025-06-26-
dc.identifier.citationМорару Б.О. Регіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.). : Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня бакалавр спеціальності 032 Історія та археологія. Освітньої програми : Історія та археологія : історія. Європейські студії / Кер. : докт. іст. н., проф. Циганенко Л. Ф. – Ізмаїл, 2022. – 72 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2343-
dc.descriptionSummary. The qualification work is dedicated to the study of the regional features of the formation and development of the sugar industry in Ukraine in the second half of the 19th - early 20th centuries. The relevance of the research topic is due to the need for a comprehensive study of the regional development of sugar production in Ukraine during the studying period, as an important aspect of the economic history of Ukraine. Research into the regional specifics of the development of sugar production makes it possible to use obtained experience for further improvement of the modern sugar industry of Ukraine. The purpose of the study is to conduct a comprehensive analysis of the regional characteristics of the formation and development of the sugar industry in Ukraine in the second half of the 19th - early 20th centuries. The first chapter analyses the process of the emergence of sugar making in Ukraine and appearance of the first sugar factories, and identifies the main regions of development of the sugar industry and their specifics. The second chapter highlights the economic development of the sugar industry in Ukraine during the studied period, characterizes the technical equipment of sugar enterprises, and compares the policy of the governments of the Russian Empire and the Ukrainian People's Republic regarding the development of sugar production in Ukraine. The third chapter examines the relationships between participants in sugar production and analyses the formation of new entrepreneurial families and their activities, as well as examines the working conditions of sugar factory workers. The result of the research is a comprehensive coverage of the economic situation of the sugar industry in various regions of Ukraine in the second half of the 19th and early 20th centuries and the role of entrepreneurs and workers in the development of sugar production.uk_UA
dc.description.abstractАнотація. Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню питання регіональних особливостей становлення та розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині XIX - на початку XX століття. Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю комплексного вивчення регіонального розвитку цукрового виробництва в Україні в досліджуваний період, як важливого аспекту економічної історії України. Дослідження регіональної специфіки розвитку цукроваріння надає змогу використовувати отриманий досвід для подальшого вдосконалення сучасної цукрової промисловості України. Мета дослідження полягає у комплексному аналізі регіональних особливостей становлення та розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині XIX - на початку XX століття. У першому розділі аналізується процес зародження цукроваріння в Україні та появи перших цукрових заводів й визначаються основні регіони розвитку цукрової промисловості та їх специфіку. У другому розділі висвітлюється економічний розвиток цукрової промисловості в Україні в досліджуваний період, охарактеризовується технічне оснащення цукрових підприємств, а також співставляється політика урядів Російської імперії та Української Народної Республіки щодо розвитку цукрового виробництва в Україні. У третьому розділі досліджується відносини учасників цукрового виробництва та аналізується становлення нових підприємницьких родів та їхню діяльність, а також розглядаються умови праці робітників цукрових заводів. Результатом дослідження є комплексне висвітлення економічного становища цукрової промисловості в різних регіонах України в другій половині ХІХ – початку ХХ століття і ролі підприємців та робітників у розвитку цукрового виробництва.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectцукрова промисловістьuk_UA
dc.subjectрегіональні особливостіuk_UA
dc.subjectЛівобережжяuk_UA
dc.subjectПравобережжяuk_UA
dc.subjectтехнікаuk_UA
dc.subjectобладнанняuk_UA
dc.subjectурядова політикаuk_UA
dc.subjectпідприємціuk_UA
dc.subjectробітництвоuk_UA
dc.subjectумови праціuk_UA
dc.subjectsugar industryuk_UA
dc.subjectregional featuresuk_UA
dc.subjectLeft-bankuk_UA
dc.subjectRight-bankuk_UA
dc.subjectmachineryuk_UA
dc.subjectequipmentuk_UA
dc.subjectgovernment policyuk_UA
dc.subjectentrepreneursuk_UA
dc.subjectworkersuk_UA
dc.subjectworking conditionsuk_UA
dc.titleРегіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.).uk_UA
dc.title.alternativeRegional features of the development of the sugar industry in Ukraine (second half of the 19th - early 20th century).uk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:032 Історія та археологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота_Морару Б.О..pdfРегіональні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.).988.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.