Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/529
Назва: Україна у післявоєнний час: культорологічний аспект (англ.)
Інші назви: Ukraine in the post-war time: the culturalogical aspect
Автори: Олейнікова, Г.
Oleinikova, G.
Ключові слова: українська інтелігенція
післявоєнний період
моральний підйом
репресій
виселення
художньої майстерності нвціональної
української школи
Дата публікації: 2017
Видавництво: Ізмаїл : РВВ ІДГУ; "СМИЛ"
Бібліографічний опис: Олейнікова Г. Україна у післявоєнний час: культорологічний аспект (англ.) / Г. Олейнікова // ІІІ Дунайські наукові читання: Голод 1946-1947 рр.: історичні, філософсько-психологічні та педагогічні аспекти : Матеріали міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня, 2017 року.) – Ізмаїл : РВВ ІДГУ; «СМИЛ», 2017. – С. 180-184.
Короткий огляд (реферат): Стаття представляє стислий нарис про наукову і культурну життєдіяльність української інтелігенції в період після закінчення Другої світової війни. Робота, творчість багатьох видатних вчених і культурних діячів жорстоко зазнавала утисків і репресій с боку існуючої влади. Нормою відносин влади з інтелігенцією стали прямі погрози, залякування, критика в пресі, тиск на партийних і загальних зборах творчих колективів, заборона на публікацію творів. Але навіть в таких несприятливих умовах українським письменникам, театралам і художникам вдалося створити чимало яскравих і колоритних творів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/529
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Олейнікова.pdf166.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.