Ізмаїльський Державний Гуманітарний Університет

Структура прямого и сопутствующего эффекта роста объемов товарной продукции на пищевых предприятиях

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Пармакли, Д.
dc.contributor.author Сорока, Л.
dc.contributor.author Parmacli, D.
dc.contributor.author Soroka, L.
dc.date.accessioned 2020-05-15T17:52:09Z
dc.date.available 2020-05-15T17:52:09Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Пармакли Д. Структура прямого и сопутствующего эффекта роста объемов товарной продукции на пищевых предприятиях / Д. Пармакли, Л. Сорока // Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal : Електронне наукове фахове видання. – Kharkiv, 2019. – Vol. 5. No 3. – P. 106-117. uk_UA
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1134
dc.description The conducted research demonstrated that the efficiency of implementation of innovative developments at industrial enterprises which are directed towards an increase in sales volumes depend not only on marginal output volume, a decrease in the cost of production and an increase in sales prices, but also on an initial state of production expressed via a ratio of fixed costs to variable costs and a resulting level of production profitability accordingly. A higher economic effect is provided by an innovative development which – all else equal – is implemented on enterprises that have a higher share of fixed costs in the total structure and a lower output profitability respectively. The obtained research results are performed by the authors for a first time based on examples of a specific food processing enterprise. uk_UA
dc.description.abstract Проведені дослідження показали, що ефективність упровадження інноваційних розробок на підприємствах, зорієнтованих на підвищення обсягів товарної продукції, залежать не тільки від розмірів приросту обсягів реалізації, зниження їх собівартості й зростання цін, але й від вихідного стану виробництва, вираженого у співвідношенні постійних та змінних витрат і сформованого рівня рентабельності продукції. Перевищення ефекту, викликаного зниженням собівартості продукції, над ефектом зростання обсягів реалізованого товару забезпечує та інноваційна розробка, яку за інших рівних умов упроваджують на підприємствах, що мають більш високі показники частки постійних витрат, а рентабельність продукції нижчу. Одержані результати дослідження виконані авторами вперше на основі прикладів діяльності конкретного підприємства харчової промисловості. uk_UA
dc.subject обсяг товарної продукції uk_UA
dc.subject собівартість uk_UA
dc.subject постійні й змінні витрати uk_UA
dc.subject ціна реалізації uk_UA
dc.subject прибуток uk_UA
dc.subject рівень рентабельності uk_UA
dc.subject прямий і супутній ефект uk_UA
dc.subject sales volume uk_UA
dc.subject cost of production uk_UA
dc.subject fixed and variable costs uk_UA
dc.subject sales price uk_UA
dc.subject revenue uk_UA
dc.subject profitability level uk_UA
dc.subject direct and indirect effect uk_UA
dc.subject объем товарной продукции uk_UA
dc.subject себестоимость uk_UA
dc.subject постоянные и переменные затраты uk_UA
dc.subject цена реализации uk_UA
dc.subject прибыль uk_UA
dc.subject уровень рентабельности uk_UA
dc.subject прямой и сопутствующий эффект uk_UA
dc.title Структура прямого и сопутствующего эффекта роста объемов товарной продукции на пищевых предприятиях uk_UA
dc.title.alternative Structure of direct and concomitant effect of growth of volumes of commodity production in food enterprises uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу