Ізмаїльський Державний Гуманітарний Університет

Позакласна діяльність учнів з технологій в закладах освіти під час вивчення розділу «Кулінарія»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Філімончук, Анастасія Михайлівна
dc.contributor.author Filimonchuk, Anastasia Mykhailivna
dc.date.accessioned 2023-02-24T08:51:29Z
dc.date.available 2023-02-24T08:51:29Z
dc.date.issued 2023-01-25
dc.identifier.citation Філімончук А. М. Позакласна діяльність учнів з технологій в закладах освіти під час вивчення розділу «Кулінарія» : Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня магістр спеціальності 014 Середня освіта, освітньої програми: «Середня освіта: трудове навчання та технології» / Кер.: д. філос. н., проф. Куліненко Л. Б. – Ізмаїл, 2023. – 92 с. uk_UA
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1895
dc.description The purpose of the master's work is to study extracurricular work during the study of the technological profile of the high school in the Culinary course. Comparison, classification, systematization, generalization, which enable scientific and theoretical substantiation of the material. The scientific novelty of the work is substantiated by the justification of the methodology and organization of extracurricular work during specialized training with high school students. Extracurricular work is an integral part of the educational process at school and one of the forms of organizing students' leisure time, and is also a combination of various types of activity that has wide opportunities for positive influence on students and is independent and individual. the sphere of educational and educational work of the teacher, which is created in interaction with work during lessons. This is the system of education, the organization of the educational process of students that takes place at school, as well as extracurricular work under the guidance of the teacher, the public, or bodies of student autonomy. Extracurricular work provides an opportunity to develop the individual interests of children, their talents, inclinations, inclinations, contributes to the expansion of their worldview, contributes to the formation of their needs, demands and demands. It also contributes to independent exploration of the surrounding world, contributes to the establishment of better relations between people/ helps to organize interesting and useful leisure activities of students. Children who are engaged in extracurricular work have more specific knowledge; the answers are more strict and bright. Extracurricular work gives an opportunity to reveal and expand the opportunities for the development of initiative and creativity. Therefore, extracurricular work is a multi-component system and has different uses, methods of organization and formation of educational extracurricular work, which goes beyond the mandatory and mandatory study of curricula and programs. Conclusions. Extracurricular work has an important influence and importance in the educational process during the study of the technological profile of high school students. This contributes to the improvement and expansion of knowledge acquired in lessons, contributes to their concretization and concretization, contributes to the formation of skills of practical importance and character. Promotes the development of interest in new material, improves and develops independent and creative thinking. Keywords: extracurricular activity, technological profile, creative abilities, classes, work training, technologies, educational process. uk_UA
dc.description.abstract В магістерській роботі розкривається проблема організації позакласної роботи при вивченні технологічного профілю в старшій школі на прикладі курсу «Кулінарія», як можливості для учнів розширити власні знання з технологій. Принципи позакласної роботи при вивченні технологічного профілю учнями старших класів представляють вихідні положення, які визначають вимоги до її змісту, методів та організаційних форм. Вони відповідають цілям та завданням усієї позакласної роботи з розвитку творчих здібностей у школі та ілюструють суть педагогічної діяльності вчителя – організатора позакласної роботи. Метою роботи є вивчення на основі теоретичних і методичних засад особливостей організації позакласної роботи при вивченні технологічного профілю у старших класах загальноосвітньої школи. Методологічною основою розвідки є використання методу аналізу, порівняння, класифікації, систематизації, узагальнення, що уможливлюють науково-теоретичне обґрунтування матеріалу. Наукова новизна полягає в тому, що удосконалено систематизацію теоретичних засад методики та організації позакласної роботи при вивченні технологічного профілю з учнями старшої школи. Позакласна робота є системою неоднорідних за змістом, призначенням, методикою проведення та формуванням освітньо-виховних позакласних заходів, що виходять за межі обов’язкових навчальних програм, сприяє розвитку індивідуальних інтересів учнів, їх здібностей, нахилів, розширенню світогляду, формуванню потреби, самостійно пізнавати навколишній світ, покращувати стосунки між людьми, забезпечує цікаве й корисне проведення школярами вільного часу. Вона сприяє розширенню знань, набутих на уроках, їх конкретизації, формує вміння і навички практичного характеру, викликає інтерес до нового матеріалу, розвиває самостійне мислення школярів. Ключові слова: позакласна діяльність, технологічний профіль, творчі здібності, заняття, трудове навчання, технології, освітній процес. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject позакласна діяльність uk_UA
dc.subject технологічний профіль uk_UA
dc.subject творчі здібності uk_UA
dc.subject заняття uk_UA
dc.subject трудове навчання uk_UA
dc.subject технології uk_UA
dc.subject освітній процес uk_UA
dc.subject extracurricular activity uk_UA
dc.subject technological profile uk_UA
dc.subject creative abilities uk_UA
dc.subject classes uk_UA
dc.subject work training uk_UA
dc.subject technologies uk_UA
dc.subject educational process uk_UA
dc.title Позакласна діяльність учнів з технологій в закладах освіти під час вивчення розділу «Кулінарія» uk_UA
dc.title.alternative Extracurricular activities of technology students in educational institutions while studying the course “Cooking” uk_UA
dc.type Thesis uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу